vineri, 13 mai 2016

Planificarea calatoriei in Asia!

     Ce te faci cand stai in fata unui glob pamantesc si ai vrea sa il iei in brate de drag, si sa il strabati in lung si-n lat dar nu stii cu ce sa incepi?
     Pai, e simplu, incepi cu ce iti place, cu ce simti ca rezonezi cel mai bine, strangi bani si cand te simti pregatit, ataci ofertele:).
Life is a journey that must be traveled no matter how bad 
the roads and accommodations.” Oliver Goldsmith

        Am invatat sa calatoresc ieftin si pentru asta imi place sa ma organizez din timp, astfel incat efortul financiar sa nu fie unul neaparat mare si concret, sfatul meu este sa cumparati bilet de avion cu cateva luni inainte, de cele mai multe ori sunt mult mai ieftine; mai asteptati un salariu, doua, trei:) pentru a va bookui cazarea iar peste alte doua trei luni porniti in aventura. Aveti astfel suficient timp sa strangeti bani si nici nu o sa simtiti povara unor cheltuieli mari intr-un timp scurt.

        Visam sa ajung in Asia de vreo trei ani, insa mereu s-a ivit o alta oportunitate pana in acest an, cand am zis stop joc, eu asta vreau si asta am facut!!!

       Biletele de avion sunt cele mai avantajoase in perioada promotiilor, asadar recomandarea mea este sa atacati ofertele marilor companii, pana la urma acesta este avantajul concurentei, preturi mici pentru consumatori, de care ar trebui sa profitam la maxim. 
Stiam ca vreau in Asia, dar nu stiam cu ce sa incep? As fi vrut Cambodgia, Vietnam, Laos, China, Filipine, Japonia, Malaezia, Myanmar, Thailanda, Singapore, Indonezia :))))) asadar cu orice alegere eram o fericita, dar pentru ca tot strabateam un drum atat de lung, mi-am propus sa gust cat mai mult din cel putin trei comori asiatice:)

       Zis si facut, am apelat la prietenul meu Skyscanner si am avut buna inspiratie de a cauta zbor prin mai multe orase. Cautarea mea a fost rasplatita cu o megaoferta British Airways, Bucuresti-Malaezia/ Singapore-Bucuresti pentru doar 450 Eur. Asadar nu am stat pe ganduri si visul meu prindea contur.

       A urmat planificarea excursiei, si dupa ce ne-am documentat, am ales Thailanda ca o a treia destinatie. Zborurile interne in Asia sunt foarte ieftine, iar cel mai mare operator low cost este AirAsia, cu peste 400 zboruri zilnice. Si pentru a va face o parere obiectiva va spun ca cele 3 zboruri Kuala Lumpur-Bangkok-Krabi-Singapore au costat 150 EUR Ron de persoana, asadar toate zborurile au generat un cost de 600 EUR/persoana. 

Pentru cazari alegem mereu cea mai ieftina varianta dintre BookingAgodaGala Hotels si Dreamtrips iar pentru sejurul nostru de 14 zile,  am alocat un buget de aproximativ 500 EUR/persoana. Am optat atat pentru hoteluri de 5* cat si pentru hoteluri de 3*. In general dupa zborurile lungi, obisnuim sa ne rasfatam intr-un hotel bun, sa ne incarcam bateriile pentru a ne putea bucura din plin de vacanta.
Marina Bay Sands - Singapore
         Ca si o concluzie, ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca poti sa vezi niste locuri absolut superbe la preturi bune, si anume cu 1100 Eur  am acoperit absolut toate costurile cu zboruri si cazare pentru o vacanta ideala.

           O sa revin intr-o noua postare cu detalii despre fiecare loc mirific pe care l-am gustat din plin si de care nu o sa ma satur pana data viitoare:).

La cat mai multe calatorii:)!
Ioana









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu